Cursussen, workshops, symposia…

Op deze pagina vind je links naar cursussen, workshops, symposia en wat dies meer zij: activiteiten die het Van Praag Instituut (mede) organiseert. Via een link kom je bij een formulier waar je je kunt inschrijven voor de betreffende activiteit.

Symposium Complementaire Zorg in de Palliatieve Fase

Op het Symposium Complementaire Zorg in de Palliatieve Fase word je bijgepraat over de nieuwste wetenschappelijk kennis over zes complementaire interventies, krijg je over drie ervan praktische tips voor je werksituatie en ontmoet je collega’s uit het veld met wie je ervaringen kunt uitwisselen.

Het Symposium wordt gehouden ter gelegenheid van de lancering van de nieuwe IKNL Handreiking Complementaire Zorg in de Palliatieve Fase. De folder van het symposium kun je hier downloaden. Het symposium vindt plaats op 15 juni 2023 van 13.30-18.00 uur. Locatie is: Leerhotel Het Klooster, Amersfoort.

De kosten voor het symposium bedragen €87,50 pp. Leden van de V&VN, afdeling complementaire zorg kunnen na afloop €15,00 korting declareren bij de afdeling.

Accreditatie wordt aangevraagd bij het Kwaliteitsregister V&V:

  • deskundigheidsgebied complementaire zorg,
  • deskundigheidsgebied palliatieve zorg,
  • deskundigheidsgebied oncologie.

Je kunt je aanmelden middels dit aanmeldingsformulier. Na inschrijving ontvang je per mail een bericht voor je workshopkeuzes.

Introductieworkshop TT • 22 april 2023

Een paar keer per jaar organiseert het Van Praag Instituut een gratis intro­ductie­work­shop therapeutic touch. Hier krijg je uitleg over de methode en kun je een demonstratie van TT bijwonen. Zo mogelijk kun je ook zelf ervaren hoe een TT-behandeling aanvoelt. Aanwezige docenten geven antwoord op al je vragen over TT.

De eerstvolgende gratis introductieworkshop is op zaterdag 22 april 2023 van 13.30-15.30 uur.

Deelname is gratis. Iedereen is van harte welkom. Schrijf je in via dit aanmeldingsformulier.

Opfrisdag TT • 24 mei 2023

Duizenden mensen hebben TT geleerd. Lang niet iedereen past het nog actief toe, maar sommigen merken dat ze dat toch weer zouden willen. Voor hen is er jaarlijks een Opfrisdag TT. Ook zorginstellingen vragen soms om een opfrisdag. Werk je in een zorginstelling waar TT een beetje op de achtergrond is geraakt en wil je weten wat een Opfrisdag TT voor jouw instelling kan betekenen, neem dan hier contact op met het Van Praag Instituut.

De eerstvolgende TT-Opfrisdag is op woensdag 24 mei van 10.00-16.30 uur. De kosten voor deelname zijn: €85,00 (incl. lunch); leden van het TTNetwerk: €75,00.

Wil je TT graag weer oppakken, schrijf je dan in via dit aanmeldingsformulier.